mandag 21. september 2009

Jan-Sigurd og Fredrik med ny rekord!

Fredag 18.sept 18.50 startet Jan-Sigurd og Fredrik rekordforsøket opp til Ulvskollen.
Strategien var klar på forhånd, jevne rundetider og null søvn så burde dette gå relativt greit. Lite ante vi hvilken smerte som lå foran oss. OL-mester Hjelmeseth sin rekord på 19 turer iløpet av 24 timer var imponerende, Wiig Bøen sitt stunt med 20 runder og 5 timer søvn inkludert var sykere. Vi startet fra Valebøveien i skumringstimen og tenkte at det var smart å gå gjennom natten mens vi ennå var pigge. Den planen fungerte veldig bra og de 11 første rundene gikk ganske nøyaktig på 12 timer. Etter å ha finlest Wiig Bøen sine rundetider fra hans rekord på 20 turer, må vi bare si at tidene han presterte var utrolig raske. Alle våre runder ble unnagjort på mellom 52 min - 1t 10 min. Vi gikk fort oppover og småløp nedover. Totalt ble det forsert 7550 høydemeter og 140 km. Vi hadde kun korte pauser mellom hver runde, og kun 2 lengre pauser på cirka 20 minutter der vi inntok varm-mat. Etter de lange pausene var det skrekkelig slitsomt å få beina igang igjen. I løpet av 24 timer får man garantert noen nedturer, men fordelen med å være to er at man neppe får disse nedturene samtidig. Vi byttet derfor på å dra og motivere. Fredrik var pigg fram til runde 14, men hadde det rimelig tungt derfra og inn til runde 20. Jan-Sigurd var derimot uforskammet pigg fram til runde 19.

Muskulært og psykisk var dette hard kost. Nedoverbakkene tok hardt på knær, føtter og lår. Psykisk var det hardt å klare og motivere seg til nye runder når vi var mest klar for slaktebenken. Følelsen av å klare 21 runder i Ulvskollen var overraskende hyggelig. Vi stavret oss i mål og er vel temmelig sikre på at dette er det galeste vi har gjort på svært lang tid!

En stor takk til all støtte, support og pushing som Hanne, Viviann, Geir, Christian, Hege, Oscar og Emilie sto for!!

Dagen etter rekordjaget var beina overraskende ok, og nå 50 timer senere er beina helt ok. Det spøker for om vi klarer å holde oss unna både årets siste k-løp og triathlon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar